Bir adımda il değiştirip 1 dakika arayla oruç açıyorlardı, iki mahalleden ortak iftar kararı

Bir adımda il değiştirip 1 dakika arayla oruç açıyorlardı, iki mahalleden ortak iftar kararı

Ordu'nun Şentepe Mahallesi ile Samsun’un Ambartepe Mahallesini evler arasından geçen ’dar yol’ ayırıyor.

 

Samsun’un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu’nun İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallesini, 7 metre genişliğindeki yol ayırıyor.

İki kentin sınırı olarak kabul edilen ve yarısı Samsun, diğer yarısı ise Ordu’ya ait yol, bölgede yaşayanlara ilginç durumlar yaşatıyor. Mahalle sakinleri, yolun karşısına geçtikleri anda bulundukları kenti de değiştirmiş oluyor. Yola bakan binalarda karşılıklı evlerde oturanlar ayrı illerde yaşıyor. Ev sahipleri birbirlerini sabit telefon hatlarından ararken de şehirlerarası kod kullanmak zorunda kalıyor. Bir adımla kent değiştiren mahalle sakinleri, karşılıklı oturdukları evlerde bugüne kadar ramazan ayında 1 dakika arayla oruçlarını açıyordu. Karşılıklı evlerde oturup oruçlarını 1 dakika arayla açan mahalle sakinleri, bu yıl ise ortak bir karar alarak iftarlarını birlikte yapma kararı aldı. Kısa aralıkla 2 mahallenin cami hoparlöründen duyulan ezanlar, bu ramazan ayı itibari ile aynı anda okundu. İftar yemekleri ise mahallede yaşayıp imkanı olan vatandaşlar tarafından cami avlusunda ikram edildi. Ezan okunmasına yakın Şentepe Mahallesi Topul Camiine gelen 3 mahalle sakinleri, birlikte iftar yaparak, oruçlarını açtı. 

25.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.