Beştaş: Failler bulunmalı ve yargılanmalı

Beştaş: Failler bulunmalı ve yargılanmalı

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Hasköy’de bulunan Yahudi Mezarlığına düzenlenen saldırıda 36 mezar taşı tahrip edilmesine tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Hasköy’de bulunan Yahudi Mezarlığına düzenlenen saldırıda 36 mezar taşı tahrip edilmesine ilişkin, “Ölülere yönelik şiddetin bu ülkede bu kadar yaygınlaşması iktidarın ırkçı, kutuplaştırıcı ve ölüm siyasetinin sonucudur” dedi.

Beştaş, Twitter hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

“Ölülere yönelik şiddetin bu ülkede bu kadar yaygınlaşması iktidarın ırkçı, kutuplaştırıcı ve ölüm siyasetinin sonucudur. Ölülere karşı süren bu saygısızlık son bulmalı. Yahudi toplumuna yönelik gerçekleşen bu insanlık dışı şiddetin failleri derhal bulunmalı ve yargılanmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.