Beşiktaş kupayı penaltılarla aldı

Beşiktaş kupayı penaltılarla aldı

Şampiyonlar Ligi'nden 0 puanla dönen, Lig'de de kötü günler yaşayan Beşiktaş'ın yüzü Süper Kupa'da güldü. Kara Kartallar Katar'da Antalyaspor'u penaltılarla 4-2 yenip üst üste 3 kupayı almış oldu.

Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Katar'ın başkenti Doha'daki Ahmed Bin Ali stadyumunda oynanan karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetti.

Beşiktaş'ın korona virüsü ve sakatlıklar nedeniyle 11, Antalyaspor'un ise 4 futbolcusundan faydalanamadığı maçta ilk gol siyah-beyazlılar 33. dakikada Atiba'nın ayyağından attı. 

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 1-0 önde tamamladı.

74. dakikada yine Atiba topu kendi kalesine göndererek Antalyaspor'un eşitliğe ulaşmasına neden oldu.

Maçın normal süresinin ardından oynanan 15'er dakikalık iki uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı ve penaltılara geçildi. 

- Penaltılara Fraport TAV Antalyaspor başladı ve Güray Vural'ın vuruşu filelerle buluştu: 1-0

-Beşiktaş'da Alex Teixeira golünü attı: 1-1 

- Antalyaspor'da Mustafa Erdilman vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu topu sağ köşeden çıkartmayı başardı: 1-1

- Beşiktaş'ta Michy Batshuayi topu filelerle buluşturdu. 2-1

- Antalyaspor'da Hakan Özmert penaltıyı gole çevirdi 2-2

- Atiba Hutchinson 3. golünü attı: 3-2

- Antalyaspor'da Sherel Floranus'un vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü: 3-2

- Beşiktaş'ta Domagoj Vida da hata yapmadı ve siyah-beyazlılar maçı 4-2 kazanarak Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Maçın ardından Beşiktaş'ın sosyal medya hesaplarından 'Bir takım, 3 kupa' paylaşımı yapıldı. 

Beşiktaş'ın kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı üst üste kazanmış olduğu maçın ardından düzenlenen kupa töreninde ise olay çıktı. 

Spor Bakani Mehmet Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'in önünde iki takım futbolcuları birbirine girdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, maç sonrası açıklamalar yaptı. "Mutluyum, gururluyum, heyecanlıyım. Final gibi final oldu. Antalyaspor'u samimiyetle kutluyorum. Harika bir maç oldu. Bütün Beşiktaş camiasına ve aileme hediye ediyorum. Bu kupayı, Beşiktaş'ı kalpten sevenlere, bütün Beşiktaş camiasına hediye etmek istiyorum" diyen Karaveli şöyle devam etti: "Beşiktaş'la böyle bir kupayı kazanmak harika bir şey ama bizi bugün burada oynatan şey, geçen sezonki şampiyonluklar. Başta Sergen hoca ve emeği olan tüm futbolculara teşekkür ediyorum. Sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.