Beşiktaş Başkanı Çebi'den play-off önerisi

Beşiktaş Başkanı Çebi'den play-off önerisi

Galatasaray ve Fenerbahçe dışındaki kulüpler, Hatay ve Gaziantep'in çekilmesi nedeniyle haksız rekabet oluştuğunu iddia edip play-off sisteminin getirilmesini istiyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sporun birçok alanını etkilerken, depremden zarar gören bölgelerde yer alan Süper Lig ekipleri Gaziantep FK ve Hatayspor ligden çekilme kararı aldı ve TFF tarafından onaylandı. Son yapılan Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) toplantısında bunu gerekçe gösteren kulüpler, şampiyonun play-off ile belirlenmesi önerisinde bulundu.

Sözcü'nün haberine göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin, lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi yönündeki talebi destek gördü. Galatasaray ve Fenerbahçe bu öneriye karşı çıkmasına rağmen diğer kulüpler play-off sistemine sıcak bakıyor.

Kulüpler, Hatay ve Gaziantep’in ligden çekilmesiyle haksız rekabet ortamı oluştuğunu, eşitlik ilkesinin ortadan kaybolduğunu savunuyor.

KBV’de ortak karar çıkmadığı için kulüplerin bireysel olarak TFF’ye başvuracağı, 2011-12 sezonunda olduğu gibi şampiyonun lig bitiminde play-off maçları sonunda belirlenmesini isteyeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.