Belan Göleti projesi programa alındı

Belan Göleti projesi programa alındı

Hakkari Valiliği Durankaya Beldesi için Belan Deresi üzerinde inşa edilecek Durankaya regülatör projesinin 2022 yılı yatırım programına alındığını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Durankaya Beldesi Belan Deresi üzerinde inşa edilmesi planlanan ve Durankaya regülatör ile 179 hektarlık sahanın basınçlı borulu sistem ile sulanması projesi 2022 yılı ek yatırım programına alındı.

Hakkari Valiliğinin sosyal medya hesabından paylaşılan bilgi notunda "İlimize kazandırılacak hizmetten dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi, DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Lütfi Akça ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hakkâri’mize Hayırlı olsun" ifadeleri kullanıldı.

Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci ise DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Van Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerin sonuç verdiğini daha önce ihalesi ertelenen Durankaya Göleti projesinin 2022 yılı yatırım programına alındığını ve yakın zamanda ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Belde için önemli olan projenin şimdiden Durankaya halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Demirci, "Gölet Projemizin her aşamasında desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye, Eski Tarım ve Orman Bakanı ve bakan yardımcılarımıza, Hakkari AK Parti Milletvekilimiz Sayın Husret Dinç'e, Hakkari Valimiz ve Hakkari Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İdris Akbıyık'a, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Lütfü Akça'ya, Eski DSİ Genel Müdür ve Yardımcılarına, Hakkari AK Parti İl Başkanı Sayın Abdulmuttalip Özbek'e, Hakkari AK Parti Eski İl Başkanı Sayın Emrullah Gür'e, DSİ Van Bölge Müdürümüz Sayın Ayhan Şahna'ya, DSİ Hakkari 174. Şube Müdürümüz Sayın Abdulkerim Aykut'a ve emeği geçen herkese tüm Durankaya halkı adına sonsuz teşekkürlerimi, saygılarımı ve hürmetlerimi sunarım. Halkımıza hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun ve bizleri halkımıza karşı mahçup etmesin İnşallah" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum