Başkan Tekin intihar vakalarına dikkat çekti

Başkan Tekin intihar vakalarına dikkat çekti

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin çoğunluğu Şemdinli olmak üzere bir kaç aydır Hakkari'de yaşanan intihar vakalarına dikkat çekti. Tekin "Pırıl pırıl gençleri intihara sürükleyen sebepler araştırılmalı" dedi

Hakkari'de son zamanlarda intihar haberleri sık sık duyulmaya başlandı. Son iki ayda kent merkezi ve Şemdinli ilçesinde kayıtlara geçen 5 intihar vakasında canından olanların hepsi genç

Hakkari Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artan intihar vakalarına dikkat çekti.

'Şemdinli’de son bir hafta içinde 3 genç intihar etti' diyen Tekin, intihar edenlerin 17, 19 ve 25 yaşlarında olduğunu bildirdi ve kimsenin intihar vakalarını sorgulamadığını ileri sürdü.

'Pırıl pırıl gençleri intihara sürükleyen etkenler nedir?' diye soran Tekin, "Kimse durup dururken kendi canına kıymaz. İntihar sonrası soruşturmaların sonucunu bütün kamuoyu merak ediyor" dedi.

Hakkari'de genç nüfus oranın Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu ve gerçek işsizliğin %30’larda olduğunu belirten Tekin, "Genç nüfusun çoğunlukta olduğu Hakkâri ilimizde istihdama dayalı hiç bir yatırım yoktur. Genç yaşta aile geçindirme sorumluluğu altına giren gençlerimiz geçim sıkıntısı ve ekonomik zorluklarla karşılaşınca bunalıma giriyor. Gençlerimizi bunalıma sokan ve intihara kadar sürükleyen en önemli etken; geçim derdi ve ekonomik sorunlardır. Gençlerimizin elimizden kayıp gitmelerine seyirci kalamayız. Her kurum ve her STK üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.