Başkan Keskin'den Kadınlar günü mesajı!

Başkan Keskin'den Kadınlar günü mesajı!

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu bölge temsilcisi Sevda Keskin, 8 Mart dünya Kadınlar günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Keskin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

''8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi, 1800'lü yıllarda tekstil fabrikasında çıkan bir yangına dayanıyor. Bir tekstil fabrikasında başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857'ydi.40 bin kadın işçi, ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında greve başladı. Sadece "daha iyi çalışma koşulları" istiyorlardı. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.
Farkındalık ya da anma günü olarak algılanması gereken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aslında şu temel konular halledilinceye kadar belki de dünyanın en önemli düzeltme alanı olarak önemsenmeli daha doğrusu önceliklendirilmeli. Çünkü sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek ancak ve ancak kadın-erkek eşitlenirse mümkün olabilecek...
Daha iyi bir gelecek için kadın ve erkek eşitlenecek!

1- Kadın cinayetleri DURMALI

2-Kadın istihdamı ve girişimcilik EŞİTLENMELİ! 

3- Yönetim kurullarında kadın sayısı EŞİTLENMELİ!

4- Yerel yönetimlerde kadın sayısı EŞİTLENMELİ!5- Mecliste kadın sayısı EŞİTLENMELİ!

6- Toplumsal cinsiyet eşitliği her alanda MUTLAKA SAĞLANMALI!

Kadın olmazsa empati olmaz, kadınlar olmazsa vicdan olmaz. Kadınlar olmasa sevgi olmaz. Kadınlar olmazsa hak, kukuk, adalet olmaz. Aile olmaz, toplum olmaz. Bütün bunları öğretendir kadın.Eğiten, yol gösteren, ışık tutandır. Kadın ailedir, toplumdur.Kadınlar olmazsa yarım kalırız. Bu vesile ile " Dünyanın dört bir yanında, emeğiyle, aklıyla, kalbiyle hayata değer katan, yarınlara umut olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ‘nü kutluyoruz''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.