Barzani: Yardıma hazırız

Barzani: Yardıma hazırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin deprem konusunda Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde ağır yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 4 bin 544'e yükseldi. 26 bin 286 kişi ise yaralandı.

Başbakan Mesrur Barzani, Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Yaralılara ise acil şifalar diledi.

Hükümet’ten yapılan açıklamaya göre, Başbakan Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin deprem mağdurlarına yardım etmeye hazır olduğunu” belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yardımları ve iyi temennileri için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.