Barış Pınarı Harekatı'nda altıncı gün

Barış Pınarı Harekatı'nda altıncı gün

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı altıncı gününde devam ediyor.

SDG, Şam yönetimiyle anlaştığını duyurdu: Sınıra Suriye ordusu konuşlanacak

Türkiye'nin operasyonuna karşı Suriye ordusu harekete geçiyor' | Suriye devlet medyası

ABD Başkanı Trump: Avrupa IŞİD'lileri geri almalı

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması: Büyük mutabakat sağlandı, Hazine hazır, beklemede kalın

Milli Savunma Bakanlığı: Suriye'de M-4 karayolunda ve tüm Tel Abyad'da kontrol sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En batıdan en doğuya, bunlar terk edene kadar operasyon devam edecek

"Suriye ordusu Tabka'ya girdi"

Suriye devlet ajansı Sana, Suriye ordu birliklerinin Rakka vilayeti yakınlarındaki Tabka kentine ve bazı köylere girdiğini aktardı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye ordu birliklerinin Ayn İssa'da TSK'ya yakın noktalarda konuşlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç kararımızı uygulama aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nda Münbiç'in durumu ile ilgili, "Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız." dedi.

Fransa: AB Türkiye'ye silah ambargosu uygulamalı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Avrupa Birliği'den Ankara'ya silah ambargosu uygulamasını istedi.

Suriye konusunun ele alınacağı Lüksemburg'daki AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde konuşan bakan, Amerika Birleşik Devletleri'nin de IŞİD ile karşı koalisyonun ortaklarıyla toplantı düzenlemesi gerektiğini de ifade etti.

Esad'a bağlı güçler sınıra konuşlandırıldı
Suriye devlet televizyonu, Türkiye sınırındaki Tel Tamer kentine "Türkiye'nin saldırılarına karşı koymak için" asker konuşlandırıldığını duyurdu.

"Şam ile politik meseleleri görüşmedik, anlaşma askeri"

Reuters'a konuşan Suriyeli bir Kürt yetkili, Şam yönetimi ile yapılan görüşmelerde politik meselelerin masaya yatırılmadığını, Şam ve Rusya ile yapılan anlaşmanın sınırlara kolluk kuvvetlerinin konuşlandırılmasına dair askeri ön anlaşma olduğunu aktardı.

Fransa, bölgedeki özel birliklerini korumak için önlem alacak

Fransa, Türkiye’nin başlattığı askeri operasyonun ardından bölgede görevli askeri ve sivil vatandaşlarının güvenliğinin garanti alına alınması için önlemler alacağını duyurdu.

Bölgede Suriyeli Kürtlerle yakın işbirliği içinde olan yüzlerce Fransız özel hareket askerinin ve insani yardım derneklerine çalışan Fransız vatandaşlarının olduğu biliniyor.

Milli Savunma Bakanlığı: 550 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda şu ana kadar öldürülen PKK/PYD-YPG'lilerin sayısının 550 olduğunu açıkladı

Trump: Avrupa ülkeleri kendi vatandaşı olan IŞİD militanlarını geri almalı

ABD Başkanı Donald Trump gece saatlerinde yaptığı sosyal medya paylaşımında Türkiye ve Kürtlerin Suriye'nin kuzeyindeki hapishanelerde tutulan IŞİD militanlarını bırakmaması gerektiğini belirtirken Avrupa ülkelerine de söz konusu militanları geri almaları çağrısında bulundu.(Euronews )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.