Bakan Kurum: Kanal İstanbul'un temelini yaz aylarında atıyoruz

Bakan Kurum: Kanal İstanbul'un temelini yaz aylarında atıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul çalışmalarının planlandığı gibi gittiğini duyurdu: "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak projeyi başlatacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların yaz aylarında başlayacağını duyurdu. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde incelemeler yapan Kurum, "303 millet bahçesi projesinden de 80'ini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kapsamda 81 ilimize 2023'e kadar projelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 

Kurum, bir soru üzerine Kanal İstanbul Projesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği şekliyle çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Süreci karar verdikleri şekilde yürütmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Kurum, şöyle konuştu: "Örnek bir şehircilik olacak. Boğaz'ımızın korunması dışında, İstanbul'umuza katma değer sağlayacak Kanal İstanbul Projesi'ne kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Her türlü etkiyi, gerek çevresel etkiyi gerek oradaki kültürel yaşamı, yabani yaşamı, su kaynaklarını, depremsel etkisini, hepsini ayrıntılı şekilde etüt ediyor ve bu şekilde projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul Projesi'ni başlatacağız ve vatandaşımıza her verdiğimiz sözü tuttuğumuz gibi bu projeyi de yaparak, İstanbul'umuzun marka değerine değer katacak, rezerv alanlarıyla İstanbul'un dönüşümüne katkı sağlayacak, toplanma alanlarıyla, Ar-Ge alanlarıyla, üniversite alanlarıyla bölgeye, ülkeye değer sağlayacak projemizi de gerçekleştireceğiz." (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.