Bajar'dan Mahsa Jîna Amînî anısına şarkı: Rabe

Bajar grubu, İran'da başörtüsü takmadığı gerekçesiyle katledilen Mahsa Jîna Amini anısına Kürtçe bir şarkı yaptı.

Mahsa Jîna Amînî, İran’ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından ‘İslam kurallarına uygun saçını örtmediği’ gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltı sırasında uğradığı işkence nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılan Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede protesto gösterilerine neden oldu.

İran’da devam eden protestolarda 100’den fazla kişinin öldürüldü, binlerce kişinin ise tutuklandığı bildiriliyor. Protestoya bir çok ülkeden destek gelmeye devam ediyor.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun bir projesi olan Kürtçe, Zazaca ve Türkçe folk rock müzik grubu Bajar, Mahsa Amini anısına ‘Rabe’ (Kalk) adıyla bir şarkı yaptı. Şarkının klibinde ise İran'daki protesto görüntüler derlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.