Bahçeli, 'Hükümet istifa' sloganı nedeniyle Beşiktaş'tan istifa etti

Bahçeli, 'Hükümet istifa' sloganı nedeniyle Beşiktaş'tan istifa etti

'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle tribünleri hedef alan MHP lideri Bahçeli, Antalyaspor maçının ardından "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık" deyip Beşiktaş üyeliğinden istifa etti.

Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçı öncesinde de tribünlerden yükselen 'hükümet istifa' sloganlarını hedef alan, kulüp yönetimlerine 'ya önlem alın ya maçlar seyircisiz oynansın' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yeni bir adım geldi. 

Akşam oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçında Vodafone Park tribünlerinden yükselen sloganların ardından Bahçeli Beşiktaş Kulübü üyeliğinden istifa etti. 

MHP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır."

SEMİH YALÇIN DA İSTİFA ETTİ

Bahçeli'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Yalçın, yoruma kapalı Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Bende Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum."

Yalçın'la birlikte Beşiktaşlı birçok MHP yöneticisi de kulüp üyeliğinden ayrıldığına dair paylaşımlar yaptı. 

BAHÇELİ'NİN ÇARŞI TWEETİ GÜNDEM OLDU

İstifa açıklamasının ardından, sosyal medyada Devlet Bahçeli'nin Gezi eylemleri döneminde hükümetin hedef haline getirdiği Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'yla ilgili paylaşımı da gündem oldu. Bahçeli, Çarşı davasının sürdüğü 13 Nisan 2016'da attığı ve hala silmediği tweet şöyleydi: "Çarşı Grubu Beşiktaş’ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum