Babacan'dan 'jelibon' yorumu

Babacan'dan 'jelibon' yorumu

Ali Babacan, partisinin Gebze mitinginde konuştu: Hayırsız, mirasyedi evlat misali her şeyi mahvettiler. Her ay bir yerlerde ya doğalgaz buluyorlar ya petrol. Geçenlerde jelibon rezervi bulmuşlar...

DEVA Partisi, ikinci mitingini Kocaeli Gebze'de düzenledi.

Mevlana Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen mitingde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, asgari ücret zammını gram altının fiyatıyla kıyasladı.

29. yıl dönümü vesilesiyle Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenleri da anan Babacan’ın konuşması özetle şöyle:

YARINLARI EŞİT VATANDAŞLIK TEMELİNDE KURACAĞIZ: Madımak katliamının, tarihimizdeki en acı olaylardan birinin yıldönümü. Bu katliamda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun. Madımak’ın yarası hala sarılmayı bekliyor, farkındayız. Biz hakikatin izinden ayrılmayacağız. Daima adaletin peşinde koşacağız. Biz yarınları, saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kuracağız.

BUNA KARA KAMBİYO REJİMİ DENİR: Ceberut uygulama başlattılar. Bir şirketin banka hesabında döviz varsa, kredi musluklarını kapatıyorlar. Şirkete dövizini sattırmaya çalışıyorlar. Bunlar artık resmen sermaye kontrolü yapmaya başladılar. Bu uyguladıklarına rahmetli Özal’ın kaldırdığı, bitirdiği ‘Kara kambiyo rejimi’ denir. Bunlar ülkeyi Özal’dan da önceki dönemlere götürdüler. Ekonomiyi cilalı taş devrine geri götürdüler.

İhracat yapana ne demeye başladılar? Ne kadar ihracat yaparsan gelen dövizin yüzde 40’ına el koyup bozduruyorlar.  

ASGARİ ÜCRETLİNİN CEBİNDEN HER AY 4.5 GRAM ALTIN ÇALINMIŞ: Düğün sezonu açıldı. Eskiden güle oynaya yapılan planlar, düğünler eğlenceler haram oldu. Bir adet gram altın olmuş 1.000 lira. Asgari ücret 5.500 lira. Asgari ücretle alabileceğin 5,5 adet gram altın. 2013’le karşılaştıralım. Ağustos 2013’te 1 adet gram altın 80 lira. Asgari ücret, 800 lira. Yani 1 aylık asgari ücrete 10 tane gram altın alabiliyordunuz. 10 adet gram altın inmiş 5,5 gram altına. Her asgari ücretlinin cebinden her ay 4,5 tane gram altın çalınmış.

ÇÖZÜM ENFLASYONU DÜŞÜRMEK: Aylık 6 bin liranın üzerinde olan açlık sınırına karşı emekliye 3500 lirayla geçin, diyorsun. Asgari ücretliye de ‘Bak sevin, 5.500 lira maaş veriyorum’ diyorsun. Asıl sorun enflasyonda. Bunun çözümü enflasyonu düşürmek. Hükûmet enflasyonu patlattı, arkasından yaptığı maaş zamlarıyla da millete güzellik yapıyorum diye hikâye anlatıyor.

HER AY BİRYERLERDE YA DOĞALGAZ YA PETROL BULUYORLAR: Erdoğan sürekli olarak ileri tarihler vererek sıkıntıların biteceğini, Türkiye’nin şahlanacağını söyleyip duruyor. Sürekli umut tacirliği yapıyor. ‘Bekleyin, sabredin, bakın nasıl düzelecek her şey’ diyor. Her ay bir yerlerde ya doğalgaz buluyorlar ya petrol… Hatta geçenlerde büyük bir jelibon rezervi bile bulmuşlar. Kendi saçmalıklarına inanır hale geldiler.

HAYIRSIZ MİRASYEDİ EVLAT MİSALİ: Merkez Bankası’nın rezervlerini 28 milyar dolar olarak teslim aldık, 136 milyar dolara çıkardık. Merkez Bankası’nda yıllarca yedek akçeleri biriktirdik. Bu millet yokluk görmesin, yoksulluk görmesin diye kasayı dolu teslim ettik. IMF’ye borçları sıfırladık. Bunlar ne yaptı? 2018’de, başkanlık sistemiyle beraber geldiler, her şeyi mahvettiler. Tam hayırsız, mirasyedi evlat misali… Merkez Bankası’nın arka kapısından tam 130 milyar doları sattıkları yetmedi, son 6 ayda swaplarla borçlandıkları bir 60 milyar dolar daha gizli saklı sattılar.

3Y İLE GELDİLER 3Y İLE GİDECEKLER: '3Y ile, yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz’ diye geldiler. Yoksulluğu da yasakları da yolsuzluğu da azdırdılar. 3Y ile geldiler ama 3Y ile gidecekler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.