Ayhan Bilgen: Ne HDP’nin devamı ne de HDP’ye karşı pozisyonun aktörü olurum

Ayhan Bilgen: Ne HDP’nin devamı ne de HDP’ye karşı pozisyonun aktörü olurum

Halkların Demokratik Partisi'nden ayrılarak Türkiye'nin Sesi Partisi'ni (SES Parti) kuran eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, "HDP'nin devamı parti kurma veya HDP'nin oylarını bölme" niyetiyle yola çıkmadıklarını söyledi.

Türkiye'de siyasetin önyargılardan kurtulması gerektiğini, parlamenter sistem masasında buluşan siyasi partilerin de adayın kimliği kaygısıyla hareket etmemesi gerektiğini belirten Bilgen, "Bir Alevi, pekala Türkiye'nin cumhurbaşkanı olabilir" görüşünü dile getirdi.

HDP'de uzun yıllar milletvekilliği, parti yöneticiliği yapan Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanı iken tutuklandı, yerine de kayyum atandı.

Yaklaşık 9 aylık tutukluluk sürecinde cezaevindeyken HDP'yi "tersine Türkiyelileşmekle" eleştiren Bilgen, bir süre sonra da partisinden istifa etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum