Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

"Yolsuzluk, rüşvet ve güveni kötüye kullanma" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti.

Hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle zor günler yaşayan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz görevinden istifa etti. 

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı olan Kurz, düzenlediği basın toplantısında mevcut hükümetin ortağı Yeşiller Partisi’nin kendisiyle koalisyonu sürdürmek istemediğini ancak salgın, ekonomik durum ve alınan yeni kararların hayata geçirilmesi için ülkenin istikrara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kurz istifa adımını, ülkenin 'istikrarlı bir hükümete sahip olmasını' sağlamak için alan açma niyetiyle attığını belirtti.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Sebastian Kurz, "Bunu açıklığa kavuşturabilirim, eminim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.