Avukat Sedat Düşünmez HDP’den aday adayı
KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nin İstanbul Şubesi üyesi Yüksekovalı Avukat Sedat Düşünmez HDP’den Hakkari milletvekili aday adayı oldu.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
‘Genç Başladık Genç Başaracağız’ diyen Hakkarili Avukat Sedat Düşünmez 24 Haziran Erken Genel seçimleri için HDP’den Hakkari milletvekilliği aday adaylık başvurusu yaptı.
Türkiye’de barış, demokrasi ve insan haklarının gelişip kalıcı hale gelmesi için bir hukukçu ve insan hakları aktivisti kimliği ile mücadele eden Düşünmez, hayati önemdeki 24 Haziran Erken Genel seçimlerinde kendisine verilecek görev ve sorumluluğun gereğini yerine getirmek için hazır olduğunu söyledi.
Sedat Düşünmez kimdir?
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünyaya gelen Düşünmez, ilk orta ve lise öğrenimimi Yüksekova’da tamamladı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Düşünmez, OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesiydi.
Düşünmez evli ve 1 çocuk babasıdır.
