Avrupa Kış Sporları Haftası Hakkâri’de Kutlandı
Avrupa genelinde 1–8 Şubat tarihleri arasında kutlanan Avrupa Kış Sporları Haftası kapsamında Hakkâri’de çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Mergabütan Kayak Merkezi’nde düzenlenen programa Hakkâri Valisi Ali Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mergabütan Kayak Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde kar raftingi, kayak, kar voleybolu, bilek güreşi, yamaç paraşütü, geleneksel okçuluk ve geleneksel güreş gibi birçok spor branşında faaliyetler gerçekleştirildi.
Etkinlik alanında sporcular ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ali Çelik, müsabakaları izleyerek sporcularla sohbet etti. Çelik, yaptığı değerlendirmede Avrupa genelinde “Kış Sporları Haftası” olarak kabul edilen bu özel haftanın, kış mevsiminin zorlu şartlarına rağmen bireylerin sporla buluşmasını teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine de dikkat çeken Çelik, spor yoluyla farkındalığın artırılmasının önemine vurgu yaptı.
Vali Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu öncülüğünde Türkiye genelinde 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklere Hakkâri’nin de dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Gümüşhane, Erzurum, Kars, Samsun, Rize, Kahramanmaraş ve Hakkâri’nin seçilen iller arasında yer aldığını söyledi.
Hakkâri’nin doğal koşullarının kış sporları açısından önemli bir avantaj sunduğunu belirten Çelik, Avrupa’nın uzun vadeli iklim projeksiyonlarında yüksek kar potansiyeline sahip iller arasında Hakkâri’nin öne çıktığını vurguladı. Mergabütan Kayak Merkezi’nin uzun süre kış sporlarının yapılabildiği nadir merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Çelik, yapılacak yatırımlarla birlikte merkezin gelecekte önemli bir cazibe noktası olacağını ifade etti.
Gençlere seslenen Vali Çelik, kayak ve kış sporlarının bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Kış sporları hem keyifli hem de sağlıklı bir yaşamın önemli bir parçasıdır” dedi.
Program sonunda Vali Çelik, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara, antrenörlere ve organizasyonda görev alanlara teşekkür etti. Etkinlikler gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle devam etti.




