ATV'den Kürtçeye sansür!

ATV'den Kürtçeye sansür!

ATV'de yayınlanan “Esra Erol’da” programına katılan bir anne yıllardır göremediği kızına sarılıp Kürtçe konuştu. Kürtçe konuşma sırasında ses kapatıldı.

ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da” programına katılan bir anne, uzun bir süre sonra kavuştuğu kızıyla Kürtçe konuştu.

21 yaşındaki Gülay Toma, “Esra Erol'da” programında bir süredir kayıp olarak aranıyordu. Toma, 14 yaşındayken ailesi tarafından zorla evlendirildiğini anllattı.

Gülay Toma’nın annesi Besime, yıllardır göremediği kızına Esra Erol’un programında kavuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan anne duygularını Kürtçe ifade edince ATV sesi kapattı.

Besime, kızına: "Kutkê te hene. Qurbana te me. Keçka min" (Çocuğun var mı? Kızım, sana kurban olayım) dedi. Bu konuşmalar esnasında yayının sesi kapatıldı.

Esra Erol ise Besime'nin yanına gelerek "Besime teyzecim kızın için üzüldüğünü biliyorum. Ama ben de anlamak istiyorum" dedi.

Gülay Toma da annesinin Kürtçe konuşmasıyla ilgili, "Fazla Türkçesi yok" dedi.

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz,  ATV’de uygulanan sansüre, kişisel Twitter hesabından tepki gösterdi.

İpekyüz, “Annenin çocuğuyla en acı anında anadilinde konuşmasını sansürleyecek, mikrofonları kapatacak, ekranı sessizliğe gömecek bir yayın anlayışı. Maksat anlamaksa çeviri de yapılıyor. Kürt bir anne neden zorla Türkçe konuşturuluyor?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ATV’de Kürtçeye uygulanan “sansür” sosyal medyada da tepkiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum