Asgari ücretliler dikkat!

Asgari ücretliler dikkat!

Çalışanlar için önemli bir gelir kalemi olan kıdem tazminatı, son işyerinde çalışılan her tam yıl için 30 günlük son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Tazminatın alt limitini asgari ücret belirliyor.

5 Temmuz’da enflasyonla memur maaş artışı yüzde 17.55 olmuştu. Buna 8 bin 77 liralık seyyanen zam eklense de memur maaş katsayısı yüzde 17.55’e göre belirlendi. Böylece ocak-temmuz arasında geçerli olan 19 bin 982 liralık kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 liraya çıkmış oldu. Bu, 10 yıl kıdemi olan bir çalışan için 35 bin liralık bir avantaj anlamına geliyor. Şimdi ocak ayında çifte zam gündeme gelecek. Bunlar asgari ücret ve memur maaş zamı.

ASGARİ ÜCRETLİ ETKİLENECEK MİASGARİ ÜCRETLİ ETKİLENECEK Mİ? 

Brüt asgari ücret şu anda 13 bin 414 lira. Aralık ayında asgari ücret için zam pazarlığı başlayacak. Ocak ayında asgari ücret yüzde 30-40 civarı artış yapılırsa en düşük kıdem tazminatı da 1 yıl için 16-17 bin lira seviyesine çıkacak. Dolayısıyla emekli olmayı, evlilik nedeniyle işten ayrılmayı planlayanların ocak ayını beklemesinde fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.