Asgari ücret 5 bin 500 lira oldu

Asgari ücret 5 bin 500 lira oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak yeni asgari ücretin net 5 bin 500 lira olacağını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçileri temsilen TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve işvereni temsil eden TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol önderliğinde toplanarak yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplantılarını tamamladı.

Belirlenen asgari ücreti, İstanbul Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm tarafların katıldığı basın toplantısında açıkladı.

Erdoğan, önce asgari ücretteki bu ara artışın yüzde 25 oranında bir artışa denk geldiğini söyledi, ancak daha sonra Bakan Bilgin'in uyarısı üzerine yüzde 30 artış olduğunu belirtti.

Erdoğan, işverene işçi başına 100 lira destek ödeneceğini, asgari ücretin vergi dışında bırakılmaya devam edileceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugüne kadar yıllık olarak gerçekleştirilen asgari ücret tespit komisyonunun, enflasyon gibi nedenlerle yeniden toplandığını hatırlattı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin, hem çalışanları, hem istihdamı hem de işetmeleri gözeten bir rakam olarak belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Üçlü mutabakatla asgari ücretin güncellendiğini kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "İnşallah toplumu memnun edecek bir rakam olur da hem toplum hem de biz rahat ederiz" dedi.

Türk-İş'in bu hafta yayınladığı araştırmaya göre Haziran ayında açlık sınırı 6 bin 391, yoksulluk sınırı 20 bin 818 lira oldu.

Yeni asgari ücret 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak.

Article sh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.