Aryen Müzik Günleri sona erdi

Aryen Müzik Günleri sona erdi

Aryen Sanat Akademisi'nin Kürt kültürünü yaşatmak için düzenlediği ve geliri depremzedeler için toplanan "Aryen Müzik Günleri" sona erdi. Etkinlikte yer alan sanatçılar, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Van’da faaliyet yürüten Aryen Sanat Akademisi tarafından organize edilen “Aryen Müzik Günleri” sona erdi. Gelirlerin depremzedelere bağışlandığı etkinlik, dün akşam Colemerg Collective ekibinin sahne almasıyla son buldu. 

Etkinliğin sona ermesinin ardından konuşan sanatçı Mizgin Turan, "Aryen Müzik Günleri etkinliğini depremde yaşamını yitirenlere adadık. Etkinlik boyunca bütün müzik grupları kendi şarkılarını seslendirdi. Bizler Aryen Sanat Akademisi olarak ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Güçlü bir katılım oldu. Bu etkinlik birlikte olmamız ve birlikte kazanacağımızın mesajını veriyor” diye konuştu. 

Sorjiyan grubunun solisti Mizgin Irmak ise, "Bu çalışma bizler ve kültürümüz açısında çok anlamlı ve kutsaldır. Programın bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bu şekilde çalışmaya devam etmek gerekiyor. Birbirimize yardım etmezsek kazanamayız. Kürt kültürünü yaşatmalıyız. Biz bu yardımlaşma dayanışma ağlarıyla sanatı topluma götüreceğiz. Bu yolda daha başarılı yürüyeceğimize inancımız sonsundur" diye belirtti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.