Artçı sarsıntılar devam ediyor

Artçı sarsıntılar devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları henüz sarılırken, felaketin 14. gününde bu kez Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, yardım ve enkaz çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından Hatay ve Kahramanmaraş'ta arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, Hatay bu kez 6.4 büyüklüğündeki bir deprem ile sallandı.

Çevre illerde de hissedilen 6.4 büyüklüğündeki deprem, 16.7 kilometre derinlikte oldu. Bu depremin ardından saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem meydana geldi. 5.8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Hatay merkezli depremde 6 kişi yaşamını yitirdi, 18'i ağır, 562 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bölgede yaklaşık 3 dakika arayla toplam 8 bin 550 artçı meydana geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.