Arızalanan 11 nolu sondaj onarıldı

Arızalanan 11 nolu sondaj onarıldı

Yüksekova'nın Su ihtiyacını sağlayan keson kuyusuna bağlı 11 nolu sondaj onarıldı.

Yüksekova’nın %40’nı besleyen Keson kuyusuna bağlı 11 Nolu sondaj elektrik düzensizliğinden dolayı birkaç gün önce arızalandı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, harekete geçerek sondaj onarım çalışmaları için sondajı kuyudan çıkardı.

Söz konusu arızanın burada giderilemeyeceğini belirleyen ekipler sondajı Diyarbakır iline gönderdi. Onarımı gerçekleşen sondaj bu gün vinç yardımıyla yeniden kuyuya indirildi.

Güngör, Yeşildere, Esenyurt, Yeni Mahalle ve Çarşı merkezinin bir bölümünde su seviyesinde azalmaların olduğu söz konusu mahallelerin uç noktalarında ise kesilmelerin olduğunu belirten Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “Diyarbakır’dan onarılmış bir şekilde aldığımız sondajımızı bugün kuyuya indireceğiz ve su kesintisi bitecek. Öte yandan sık sık sondajlarımızın arızalanmasının nedeni ise sürekli elektriğin gelip gitmesi, çünkü bu sık sık olunca sondajların alt yataklarında sorun oluşuyor ve bu sorunların giderilmesi zaman alıyor. Buna bağlı da vatandaşımız mağdur oluyor. Umarım bu tür olumsuzluklarla bir daha karşılaşmayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.