Arıza ekipleri, karlı yolları aşıp elektrik arızasını giderdi

Arıza ekipleri, karlı yolları aşıp elektrik arızasını giderdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle elektrik iletim hatları kopunca 2 mahalle ve 20 köy elektriksiz kaldı. Elektrik dağıtım şirketinin ekipler, karla kaplı yolun bir bölümünü araçla, bir bölümünü ise yaya olarak ...

Yüksekova ve çevresinde cumartesi ve pazar günü etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı yerleşim yerlerinin yollar kapandı. Bölgede zaman zaman etkili olan rüzgar iletim hatlarını koparınca 2 mahalle ve 20 köy elektriksiz kaldı.

İhbar üzerine bölgeye Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri sevk edildi. Araçla bölgeye hareket eden 6 kişilik ekip, yolun kapanması nedeniyle Dibekli Köyü yaylasına ulaşamayınca belediyenin karla mücadele ekiplerini arayarak yardım istedi. Yolun bir bölümünü yürüyen ekipler, karla mücadele ekiplerinin yaklaşık 30 santimetreyi bulan karı temizlemesinin ardından araçlarla bölgeye ulaşıp, arızayı giderdi.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dibekli Köyü kırsalında yürütülen çalışmalar, zorlu karla mücadele çalışması nedeniyle yaklaşık 5 saat sürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum