AP'deki sol partilerden HDP' ile dayanışma mesajı

AP'deki sol partilerden HDP' ile dayanışma mesajı

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) sol parti grupları HDP'nin kapatma davasıyla ilgili dayanışma mesajları paylaştı.

AP'deki Avrupa Sosyalistler Partisi'nin siyasi grubu Sosyalistler ve Demokratların İlerici İttifakı, Yeşiller/Avrupalı Bağımsızlar Birliği, ve Sol grupları HDP ile "dayanışma içinde olduklarını"; "parti ve siyasetçilerinin siyasetten men edilme girişimlerini en güçlü ifadelerle" kınadıklarını açıkladılar.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HDP, eşitliğin hakim olduğu bir toplum için, insanların özgürlük ve adalet içinde yaşadığı, demokratik ve çoğulcu bir Türkiye'yi savunuyor. Kadınlar, farklı etnik ve dini grupların özgürleşmesi ve ekoloji HDP'nin savunduğu önemli unsurlar.

"Türkiye'deki yetkilileri partiye yönelik Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı baskıyı ve kapatma girişimlerini sona erdirmeye çağırıyoruz.

"HDP'nin kapatılması, Türkiye'nin demokratik sistemine ve AB ile ilişkilerine geri dönülmez bir darbe olacaktır."

Ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un partisi Sosyal Demokratlar (SPD), Twitter hesabından HDP ile destek mesajı yayımladı. Açıklamada SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil ve Genel Başkan Yardımcısı Serpil Midyatlı'nın gelecek hafta Türkiye'ye gidecekleri ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile görüşecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.