Angela Merkel'den Hollanda'ya destek

Angela Merkel'den Hollanda'ya destek

Hollanda'yla Türkiye arasındaki diplomatik krize ve 'Nazi gerilimine' Almanya da dahil oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin 'Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından Nasyonal Sosyalistler'le ilgili bütün benzetmeleri tamamen reddettiğini' söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin son diplomatik kriz nedeniyle ‘Nazi kalıntısı’ olmakla suçladığı Hollanda’ya destek verdi. Merkel, “Almanya Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından Nasyonal Sosyalistler’le ilgili bütün söylemsel ve diğer benzetmeleri tamamen reddediyor. Bu ret Hollanda gibi müttefiklerimiz için de geçerlidir” dedi.

İş dünyası liderleriyle bir buluşmada konuşan Merkel, şöyle devam etti: “Bu benzetmeler tamamen tamamen yanlış yönlendirilmiş. Çekilen acıyı hafife alıyor. Özellikle de, Nasyonal Sosyalistler nedeniyle böylesine büyük bir ıstırap çekmiş Hollanda açısından, tamamen kabul edilemez. Hollanda bu nedenle, bu konuda benim tam desteğime ve dayanışmama güvenebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.