Andersson istifa etti

Andersson istifa etti

İsveç parlamento seçimlerinde 'sağ blok' ile 'aşırı sağ'ın zaferini kabul eden Başbakan Magdalena Andersson, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini duyurdu.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, oyların neredeyse tamamının sayıldığı parlamento seçimlerinde sağ blok ile aşırı sağın zafer kazandığını kabul etti.

EuroNews'in haberine göre ülkenin ilk kadın başbakanı olan Andersson düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. 

Andersson, rakipleri sağ bloğun oylarının az farkla da olsa daha fazla olduğunu kabul ederek, “Yarından itibaren başbakan olarak görevimin sona erdirilmesini ve sorumluluklarımın meclis başkanına devredilmesini talep edeceğim” dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, muhafazakar Ulf Kristersson’un liderliğini yaptığı üç sağ parti ile aşırı sağın oluşturduğu blok 176, Andersson’un liderliğini yaptığı sol blok ise 173 sandalye kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.