Aksoy Araştırma'nın Ocak anketi!

Aksoy Araştırma'nın Ocak anketi!

Aksoy Araştırma'nın ocak ayında yaptığı ankete göre, Cumhur İttifakı yüzde 41, Millet İttifakı ise yüzde 42.6 oy aldı.

Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü Ocak Ayı Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. 26 ilde 1537 seçmenle gerçekleştirilen anketin yüzde 95 güven aralığında ve yüzde 2,5 hata payı ile yapıldığı açıklandı.

Ankete katılan seçmenlere “Bu pazar bir milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre Ak Parti’nin 2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış trendinin durduğu ve oyunda son bir ay içerisinde yüzde 1,2 gerileme olduğu görüldü. Aynı şirketin önceki aylarındaki araştırmalara göre AK Parti ekim ayından aralık ayının sonuna kadar geçen sürede oyunu yüzde 4,8 artırabilmişti.

Anket sonucuna göre Cumhur İttifakı yüzde 41, Millet İttifakı ise yüzde 42.6 oy aldı.

Anket sonuçları şöyle:

AK Parti: Yüzde 33,3

CHP: Yüzde 25,5

İYİ Parti: Yüzde 14,6

HDP: Yüzde 11,1

MHP: Yüzde 7,7

DEVA Partisi: Yüzde 1,2

Gelecek Partisi: Yüzde 0,2

Saadet Partisi: Yüzde 1,1

Diğer: 5,2

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, “AKP’nin 2022 son çeyreğinde attığı büyük adımların (EYT beklentisinin karşılanması, 250 bin konut vaadi üzerinden 8 milyon başvuru yakalanması, KYK faizlerinin silinmesi, TOGG’un banttan indirilmesi vb.) sınırlı bir artış trendi oluşturduğunu görmüştük. Ocak ayı itibariyle bu sınırlı etkinin de aşındığını anlıyoruz. Yeni yıldaki ücret artışları, seçim ekonomisine geçiş ile birlikte enflasyonun yeniden tetiklenmesi ihtimali doğuyor. Bu nedenle AKP’nin oyunda seçime giderken yeniden bir düşüş trendi oluşma potansiyeli var” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.