Akış HEDEP'ten belediye başkan aday adayı oldu

Akış HEDEP'ten belediye başkan aday adayı oldu

HDP Hakkari Eski İl Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, HEDEP'ten belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala Hakkari'de siyasi partilerde aday adaylığı hareketliliği devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları 20 Aralık’a kadar devam edecek.

BDP eski il eş başkanı ve  eski il genel meclis üyesi Mehmet Sıddık Akış HEDEP'ten Hakkari Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Akış, aday adaylığı ile ilgili şunları paylaştı. ''31 Mart 2024 yapılacak seçimler için aday adayıyım halkımız uygun görmesi durumunda belediye eş başkanı olarak halkımıza hizmet etmek istiyorum.''  

MEHMET SIDDIK AKIŞ KİMDİR?

1970 Hakkari Çukurca ilçesine bağlı  Kurudere köyünde doğan Akış,45 yıldır Hakkari kent merkezinde yaşıyor. 1992'den beri HEDEP'in devamı olduğu partilerde değişik görevlerde yer alan Akış,bu süre zarfında 3 defa tutuklanarak cezaevine girmişti.  

2008 -2012 Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari İl Başkanlığı görevini yürüttü.

1999 seçiminde Hakkari İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi.  

2012- 2014 yılları arasında  Parti Meclis Üyeliği (PM)  görevini resmi olarak yerine getirdi.

61347.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum