AK Parti Hakkari'de temayül yoklaması yaptı

AK Parti Hakkari'de temayül yoklaması yaptı

AK Parti Hakkari Teşkilatı'nda, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday gösterilecek milletvekillerinin belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yapılıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen temayül yoklamasının komisyon başkanlığını Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Resul Kurt yaptı.

Komisyonda Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve Van Milletvekili Abdullah Arvas yer aldı.

AK Parti Hakkari Teşkilatı'ndan 601 delege temayülde 36 milletvekili aday adayı için oy kullanacak.

Saat 16: 00 sona erecek Temayül yoklamasına AK Parti Van Milletvekili Abduahat Arvas, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, önceki dönem il başkanları, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.

Temayül yoklaması ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Resul Kurt , 601 delegenin oy kullanacağını ve bu oylamanın sağlıklı bir şekilde şeffaf ortamdan yapıldığını belirti.

Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Hakkari için en hayırlısı kimse o isimler çıksın. Partililer 3 ismi belirlemek için bugün erken saatlerde sandık başına geldi. Her yıl tapılan temayül yoklamalarından farklı olarak ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı bu yıl biraz sade düzenledik. 81 ilde gerçekleşen temayül yoklamasının ülkemiz , kentimiz için hayırlı uğurlu olsun . Bugün buraya oy vermeye gelen bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Temayül yoklaması sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak. Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.''

2.jpg

1.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum