Ahmet Türk: Köylere ulaşmak istiyoruz, engelliyorlar

Ahmet Türk: Köylere ulaşmak istiyoruz, engelliyorlar

Mardin’in seçilmiş belediye başkanı Ahmet Türk, bugün Adıyaman Çınar Belediyesi’nin kurduğu aşevi ve deprem yardımlarının toplandığı cemevini ziyaret etti.

Mardin'in seçilmiş belediye başkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve HDP milletvekillerinden oluşan heyet deprem bölgesi Adıyaman'daki yardım çalışmalarına katıldı.

Yardımların toplandığı cemevini ve Çınar Belediyesi'nin kurduğu aşevini ziyaret eden heyet açıklama yaptı.

HDP'nin depremzedelerle dayanışma çalışmalarının mevcut hükümet tarafından engellenmeye çalışıldığını söyleyen Ahmet Türk, şöyle konuştu:

'Valinin halktan haberi yok'

"Bugün felaketin 12'nci günündeyiz. Maalesef halkımız büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Yaptığımız araştırmada sadece Adıyaman'da on binlerce insan yaşamını yitirdi. Ama maalesef buranın valisinin halktan haberi yok. 'Bir sarsıntı geçirdik, fazla bir şey yok' diye açıklama yaptı. Adıyaman Valisi felaketin bile farkında değil. Biz buraya geldiğimizde enkazın altında kalan insanları çıkarmaya yönelik bir tek çalışma yoktu.

"Ama şu gerçeği gördük; halkımız, sadece Kürtler değil Türkiye'nin her yerinden insanlar, buraya koştu. İnsanlar yardım elini uzattılar, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Özellikle STÖ'ler, sol siyasi partilerimiz ve HDP ilk günden her yere yetişmeye çalıştı. Ama tabii ki devletin yardımcı olmadığı, devletin STÖ'leri ve muhalif partileri engellemeye çalıştığı bir durumla da karşı karşıya kaldık.

267.jpg

Pazarcık'a kayyım

"Biliyorsunuz Pazarcık'ta arkadaşlarımızın yardım topladığı yere el koydular. Oraya bile kayyım atadılar. Bugün buralarda da arkadaşlarımıza zorluk çıkarıyorlar. Köylere ulaşmak istiyoruz, engellemeye çalışıyorlar. Giden yardımlara el koyuyorlar. İşte böyle bir durumla karşı karşıyayız. Ama felaketin büyüklüğünü biz biliyoruz. İktidarın yarattığı felaket, bu depremin felaketinden daha büyüktür.

"Bir iktidar, bir hükümet günlerce duyarsız kalıyor. Günlerce koordinasyon olmadığı için yapacağı bir şey yok. Tek adamdan talimat beklediği için birçok kurum çalışmalarını durdurdu. İki gün, üç gün iktidarın, tek adamın verdiği emirlere göre hareket etmek için beklediler. İnsanlar enkaz altındayken iki gün hiçbir çalışma yapılmadı. İşte bu felaket, en büyük felaketti.

"Partimiz sadece Adıyaman'da değil Pazarcık'ta, Maraş'ta, Elbistan'da, Hatay'da, Antep'te ve sivil toplum örgütleriyle ve duyarlı demokrat insanlarla beraber, akademisyenlerle beraber bugün büyük bir çabanın içinde. 'Ateş düştüğü yeri yakar' derler ama hepimiz o ateşi, o acıyı içimizde hissediyoruz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Tekrar halkımıza başsağlığı diliyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.