Adalet Nöbeti'ndeki Ferit Şenyaşar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Adalet Nöbeti'ndeki Ferit Şenyaşar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Adalet Nöbeti’ni 3 yıldır sürdüren Ferit Şenyaşar, HDP'nin “Mücadeleni Meclis’te sürdür” teklifine olumlu yanıt vererek, milletvekilliği aday adaylık dosyasını HDP Urfa İl Örgütü’ne teslim etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından babası ve ağabeyi öldürülen, bir ağabeyi tutuklanan ve kendisi de yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'a Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili olması için teklif götürüldü.

HDP, Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti'ni kesintisiz sürdüren Ferit Şenyaşar'a, Meclis'in yolunu açtı. HDP'nin Şenyaşar'a yaptığı "Milletvekili ol, adalet mücadeleni Meclis’e taşı" çağrısına olumlu yanıt veren Ferit Şenyaşar, aile avukatı Hidayet Enmek ile partinin Urfa İl Başkanlığı'na giderek milletvekilliği aday adayı dosyasını teslim etti.

Başvuru ardından konuşan Şenyaşar, başlatmış oldukları adalet nöbetinin devam edeceğini ve milletvekilli olduğu takdirde adalet çığlığını Meclis’te de duyuracağını söyledi.

5 yıldır adalet mücadelesi verdiklerini ve 2 yıldır da Urfa Adliyesi önünde eylem yaptıklarını hatırlatan Şenyaşar, adaylık başvurusuna ilişkin de “HDP’den adalet mücadelemizi Meclis’te sürdürme çağrısı geldi, biz de bu çağrıyı dikkate alarak kendi aramızda yaptığımız istişare sonucunda HDP’den aday adayı başvurumu yaptım” dedi.

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları 2018 genel seçimleri için sürdürdükleri seçim kampanyası sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşarların kendilerine oy vermeyeceklerini söylemeleri üzerine aileye silahla saldırmıştı. İş yerindeki saldırı sırasında Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Baba Hacı Esvet Şenyaşar ise hastanede öldürülmüştü. Yaşanan olaylarda AK Partili milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti.

Başlatılan soruşturmanın ardından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi.

Saldırıya ilişkin süren soruşturma dosyası üzerinde ise üç yıldır "gizlilik" kararı var. Soruşturmada alınan "gizlilik" kararının kaldırılması için Şenyaşar Ailesi avukatlarının yaptığı ikinci itiraz, 21 Nisan 2021 tarihinde reddedilmişti.

Başvuruyu reddeden Urfa 1. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçesinde "Dosya ve deliller kapsamı ile uyumlu olduğu, tedbir kararının yerinde olduğu, bu itibar ile kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı" ifadelerine yer vermişti.

Davaya ilişkin ilk duruşma 17 Ocak 2023'te görüldü. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi talebini kabul etti.

Celal Şenyaşar'ı öldürmek ve Adil Şenyaşar'ı yaralamak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim Yıldız, 18 Mart'ta tedavi gördüğü hastanede öldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.