Adalet Bakanı Bozdağ: Yıkılan binalarla ilgili 171 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bozdağ: Yıkılan binalarla ilgili 171 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremlerde yıkımların yaşandığı binalarla ilgili olarak 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.

Bozdağ, bu kişilerin 78'inin müteahhit, 64'ünün yapı sorumlusu, 11'inin de yapı sahibi olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da olduğu sırada CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, “Deprem soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 583 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 171 kişi hakkında tutuklama kararı, 197 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Yakalama kararı 77 kişi hakkında çıkarıldı, gözaltı talimatı verilen 49 kişi, gözaltında olan 14 kişi. Yurt dışında olduğu tespit edilen 2 kişi, ölen 11 kişi var, ifadeleri alınan 62 kişi olduğunu görüyoruz” dedi.

Bozdağ, “Sorumlu olanlar, milletin gözü önünde, milletin yargısına hesap verecektir” diye de ekledi.

Depremlerde hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespiti için DNA testlerinin yapıldığını hatırlattı.

Depremden önce Mayıs ayında yapılacağı söylenen seçimlerle ilgili de Bozdağ’a sorular yöneltildi. Bunlardan birisi de deprem bölgesindeki ya da başka şehirlere tahliye edilen depremzedelerin seçimlerde nasıl oy kullanacağı idi.

Bozdağ, bununla ilgili olarak, "Seçim yapıldığı zaman kim nerede, nasıl oy kullanacak bizim seçim kanunlarımızda yazıyor. Bunu konuşanların hepsi bunları biliyorlar. Onun için buralarda ayrı bir değerlendirme yapmaya hiç gerek yok. Her şey açık ve net ortadadır" cevabını verdi.

"İşin doğrusu böylesi bir zamanda daha fazla bir değerlendirme yapmayı doğru görmüyorum. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Diğer meskun olduğu yer neredeyse orada oyunu kullanıyor. Seçim listeleri yayınlandığında, askıya çıktığında, o askıda insanların itirazı varsa itiraz edecek, adres değişikliklerini işleyecek ve ona göre oy kullanacaklar yani bunlar için yeni bir düzenlemeye o yüzden ihtiyaç yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.