ABD'de oy verme süreci başladı

ABD'de oy verme süreci başladı

Avrupa’da 7 ülke ve Avustralya’dan sonra Amerika’da da referandum için oy kullanma süreci başladı.

ABD'de oy verme süreci başladı. Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için sandık başına gidiliyor. Bu çerçevede Amerika’daki Türkiye vatandaşları Washington, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami ve New York’ta oy kullanabilecekler. Diplomatik temsilciliklerde oy verme süreci sabah 9’dan akşam 9’a kadar devam edecek.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği de oy verme sürecinin ilk gününde hareketliydi. Birçok Türkiye vatandaşı sabahın erken saatlerinde oylarını kullanmak için büyükelçilik binasına geldi.

Referandumda, Amerika’da yaşayan 100 bin 65 Türkiye vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor. New York’ta 38.407, Los Angeles’ta 16.703, Washington’da 13.860, Chicago’da 9.673, Houston’da 7.485, Miami’de 7.357, Boston’da 6.555 kayıtlı seçmen bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.