ABD ve Kanada donuyor: En az 19 kişi yaşamını yitirdi

ABD ve Kanada donuyor: En az 19 kişi yaşamını yitirdi

ABD ve Kanada'da Noel Bayramı öncesinde 250 milyon kişi hayati tehlike yaratan dondurucu kış koşullarıyla karşı karşıya.

Hava basıncının hızla düşmesi ve bir fırtınanın şiddetini artırmasıyla ortaya çıkan ‘bomba siklonu’, ABD-Kanada sınırındaki Büyük Göller’e kar fırtınası getirdi.

ABD ve Kanada'da Noel Bayramı öncesinde 250 milyon kişi hayati tehlike yaratan dondurucu kış koşullarıyla karşı karşıya. BBC Türkçe'nin aktardığına göre ABD’de 12 eyalette acil durum önlemleri alındı ve şu ana kadar en az 19 kişi hayatını kaybetti. Cuma günü 1,5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı ve binlerce uçuş iptal edildi. Fırtına, Teksas'tan Quebec’e, 3.200 kilometreden fazla uzanıyor.

Kanada'da Ontario ve Quebec, Kuzey Kutbu'ndaki soğukların etkisi altında ve yüz binlerce kişinin elektriği kesildi. San Francisco Uluslararası Havaalanı da uçuş iptallerinden etkilenen havaalanlarından biriydi

Montana eyaletindeki Elk Park'taki sıcaklıklar -45 °C’ye düşerken, Michigan eyaletindeki Hell kasabası dondu. Genellikle daha ılıman olan güney eyaletleri Louisiana, Alabama, Florida ve Georgia’da bile donma uyarıları yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.