Abadi'ye Kerkük'e asker gönderme yetkisi
Irak parlamentosu, Başbakan Haydar Abadi'ye Kerkük'e asker gönderme yetkisi verdi... Abadi, Erbil'le diyalog için bağımsızlık referandumunun iptal edilmesi koşulunu da öne sürdü.
Irak Başbakanı Haydar Abadi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağımsızlık referandumunun sonuçlarını iptal etme çağrısı yaptı.
Irak parlamentosunda konuşan Abadi, referandumun sonucu konusunda Erbil’le görüşmeyeceklerini söylerken, sonuçların iptal edilmesi gerektiğini savundu. Irak Başbakanı, “Kürt liderlere söylüyorum, bize savaş isteyip istemediğinizi söyleyin” dedi.
‘KERKÜK’TEN ÇEKİLİN’
Abadi konuşmasında, iki taraf arasındaki en tartışmalı mesele olan petrol kenti Kerkük’ten de ‘çekilme’ talep etti. Irak Başbakanı, Kürdistan Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçlerinin ‘tartışmalı bölgelerden çekilmesini’ istedi.
ÖZEL MECLİS OTURUMU
Rudaw’ın haberine göre Irak meclisi, Abadi’nin yanı sıra savunma, içişleri ve petrol bakanları ile Ulusal Güvenlik Konseyi Danışmanı ve Genelkurmay Başkanı’nın katılımıyla referandum konusunu görüşmek üzere bir oturum düzenliyor.
Kürt partilerinin boykot ettiği oturuma sadece 184 milletvekili katılıyor.
