Türkiye Fas'ı konuşurken Ercan’dan çarpıcı Hakkari uyarısı: 7,2’lük deprem olabilir!

Türkiye Fas'ı konuşurken Ercan’dan çarpıcı Hakkari uyarısı: 7,2’lük deprem olabilir!

Deprem uzmanı Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, yaptığı paylaşımla Hakkari’de 7.2 büyüklüğünde deprem olabileceğini açıkladı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından art arda artçı sarsıntılar yaşanmış ve Marmara Bölgesi olmak üzere birçok vatandaşı deprem korkusu sarmıştı. Deprem korkusu gündemde yerini korurken son olarak 6 gün önce Fas 7 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmış ve 2 bin 946 kişi hayatını kaybetmişti.

ERCAN'DAN HAKKARİ UYARISI

Prof. Dr. Ercan, bu sırada il il açıkladığı beklenen deprem büyüklükleri hakkındaki paylaşımlarına devam etti. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Hakkari; M7,2, Hatay; M7,3. 6 Şubat 2023, 4 kırıklı, 4 odaklı Onbiril Depremleri ile Hatay gerginliğini büyük oranda atmıştır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum