60 gün 'yasakladı'

60 gün 'yasakladı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Schneider Elektrik'teki grev kararını da "milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğünden" 60 gün süreyle 'erteledi.'

Daha önce Bekaert grevlerini yasaklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Schneider Elektrik grevini de '60 gün süreyle erteledi.'

Erdoğan’ın imzasını taşıyan grev 'erteleme' kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Schneider Enerji Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Kocaeli ili Çayırova ilçesinde yer alan iş yerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 sonunda da "Millî Güvenliği Bozucu Nitelikte Görüldüğü" gerekçesiyle Bekaert işçilerinin grevini yasaklamıştı. Bu karara rağmen iş durdurup direnişe başlayan işçiler, daha sonra şirket yönetimine taleplerini kabul ettirmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.