5 yıldır ormanda yaşıyor

5 yıldır ormanda yaşıyor

Kürdistan Tarzanı" olarak bilinen Ümran Selim, toplumdan tamamıyla farklı bir yaşam biçimini tercih ediyor.

28 yaşındaki Ümran Selim, namıdiğer "Kürdistan Tarzanı", öğlen yemeğinde yediği çiğ eti kolay sindirebilmek için önce taşla dövüp sonra yiyor.

Kürdistan Tarzanı, 5 yılı aşkın bir süredir Dohok’un Akrê ilçesine bağlı Dînarte nahiyesi ormanlarında yaşıyor ve sadece geceleri uyumak için eve gidiyor.

Ormanda yaptığı keşifler ve avlandıktan sonra her dinlenmesinde hep koyun sütüyle besleniyor.

Rûdaw’a konuşan Ümran Selim, “Gerçekten doğa ile iç içeyim ve amacım canlıların yaşamına müdahale etmek değil. Hobi olarak hayvan öldürmüyor, sadece beslenmeye ihtiyaç duyduğum zamanlarda bana yetecek kadar avlanıyorum. Çekirge, yılan, kurbağa ve diğer hayvanlarla besleniyorum” ifadelerini kullandı.

Küçüklüğünden beri çobanlık yapan Kürdistan Tarzanı, doğaya büyük bir sevgi besliyor.

Keçi postu ve kılından kıyafetler giyiyor ve zamanının önemli bir kısmını spora ayırıyor. Hayvan postu ve kemikleriyle süslediği ağaçlara tırmanmak da onun diğer hobilerinden biri.

Kürdistan Tarzanı, bu yaşam tarzıyla eski insanların, özellikle de Neandertal insanının yaşam tarzını gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

“İnsanlardan rahatsız olduğumdan ya da toplumdan uzaklaşmak istediğimden ormana gelmiyorum” diyen Selim, “Amacım ormandaki bu yaşam şekliyle Neandertal insanının yaşam tarzını insanlara göstermek. Ayrıca, bu yaşam tarzını gösterebileceğim bir film ya da senaryoda rol almak istiyorum” diyor.

Gümrük İşletme Enstitüsü mezunu olan Kürdistan Tarzanı, bu yaşam tarzını hayatı boyunca sürdürmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.