7 Belediye başkanı gören mahalle sakinleri yol sorunundan hastalarını sedye ile taşıyor

Hakkari'nin Pehlivan mahallesinde yol olmadığı için ulaşımda sıkıntı yaşayıp önceki dönemlerdeki 7 Belediye başkanına binlerce dilekçe vermelerine rağmen hala yol yapılamadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ÖZEL

Hakkari'nin Pehlivan mahallesindeki 803 nolu sokakta yaşayan 50 haneli mahalle sakinleri 40 yıldır yol sorunu yaşıyor. Tüm mahalle sakinlerinin rızası olduğu halde yolun yapılmamasına tepki gösteren mahalleliler ambulansın girmediği yolda hastalarını 900 metrelik patika yoldan sırt üstünde ve sedye üzerinde taşıyor. Kanalizasyon ve içme su hatlarının dışarıda olduğu sokakta yaşayan mahalle sakinleri şuana kadar 7 belediye başkanına binlerce dilekçe vermelerine rağmen yolu hala yapılamadı.

1.jpg

Diyaliz hastası olan annesi Hatice Özatak'ı (70) yol olmadığı için sırtında ve sedye üzerinde ambulansa taşıdığını ifade eden Sıddık Özatak (45) yetkililerden yolun yapılmasını istedi.


Özatak; 'Biz 21. yüzyılda yaşadığımız halde yolumuz yok. Annem diyaliz hastası haftada iki kez hastaneye götürmek zorundayız. ancak yol olmadığı için sağlık ekiplerinin komşuların yardımıyla annemi bazen sırtımda bazen sedye üzerinde 900 metrelik patika yolda taşıyoruz. Yağmurlu günlerde bu yoldan yürüyemiyoruz çocuklarımız okula gidemiyor. Çünkü yol uçurumludur. Yıllardr belediye başkanlarına müracat ettiğimiz halde hiç biri verdiğini sözü tutmadı. yetkililerden yol istiyoruz''

5.jpg

'7 BELEDİYE BAŞKANINDAN SÖZ ALDIK HİÇ BİRİ SÖZÜNÜ TUTMADI'

Mahalle sakinlerinden Mehmet Orhan ise; ''Bu mahallemizdeki sokak, imarda yol olduğu halde komşuların da rızası olduğu halde 1980'den beri yapılmıyor. Biz önceki dönemlerdeki 7 belediye başkanlarından söz aldığımız halde hiç biri görevini yapmadı. Mahallede defalarca yangın çıktı itfaiye giremediği için komşumuzun evi kül oldu. Kanalizasyon boruları dışarda kokudan evde oturamıyoruz. İçme su hatlarımız dışarıda kışın donuyor. aylarca susuz kalıyoruz. yetkililerden yol istiyoruz başka birşey istemiyoruz'' dedi.

7.jpg

06.jpg

11.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum