2030 yılına kadar 1 milyar insan obez olacak!

2030 yılına kadar 1 milyar insan obez olacak!

Dünya Obezite Federasyonu yayımlanan yeni bir raporunada, 2030 yılına kadar dünya çapında bir milyar kişinin obez olacağını duyurdu.

 Raporda, yalnızca Avrupa'da 2030 yılına kadar yetişkinlerin yaklaşık yüzde 30'unun ve 5 ila 9 yaş arasındaki altı çocuktan birinin obez olmasının beklendiği vurgulanırken, Türkiye, Birleşik Krallık ve İrlanda’nın en çok etkilenecek ülkeler olduğunun altı çizildi.

‘Gelecek pandemi’ olarak adlandırılan obezite ile ilgili kuruluş, 2030 yılında 2010’daki rakamın 2 katına çıkacağının altını çizdi.

Diken haberine göre; 150'den fazla küresel sağlık uzmanı, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından obezitenin 2025 yılına kadar 2010 seviyelerinde yükselişini durdurmak için belirlenen hedeflere ulaşmak için acil ve kapsamlı eylem planı çağrısında bulundu.

Yayımlanan raporda, "Uzun süredir hepimiz obezite konusunda başarısız olduk ve nesiller boyu yanlış anlaşılmaya, parçalanmaya, yetersiz yatırıma ve obezitenin ve bundan etkilenenlerin damgalanmasına tanık olduk" ifadeleri yer aldı.

Son yayımlanan Dünya Obezite raporunda ise, yalnızca Avrupa'da 2030 yılına kadar yetişkinlerin yaklaşık yüzde 30'unun ve 5 ila 9 yaş arasındaki altı çocuktan birinin obez olmasının beklendiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.