2023 Newroz toplantısı

2023 Newroz toplantısı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Newroz toplantısında konuştu ve “Newrozun ruhu ve ortaya çıkaracağı büyük irade, 14 Mayıs’ın büyük değişim ruhuna dönüşecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da "2023 Newrozu"nun startının verildiği toplantıda konuştu.

"2023 Newrozu’nu deprem felaketinin yarattığı acıyla karşıladıklarını" belirten Buldan, “Bir kez daha deprem felaketinde yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sevdiklerine ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Yaralı olarak hastanelerde tedavi gören bütün insanlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

"Bayram havasında olmayacak"

“Bu yıl Newroz’un bir bayram havasında kutlamayacağını” ifade eden Buldan, şunları söyledi:

“Bayram havasında değil ancak Newroz’un ruhuna uygun bir şekilde karşılayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü Newroz’un özellikle yüzyıllardır bu kadim topraklarda Kürt halkının kadim bayramlarından biri olması vesilesiyle bunu bir bayram havasında değil, bu sene belki bir yas havasında ama aynı zamanda halklarımızın ortak taleplerinin ifade edileceği bir ortamı yaratmak adına gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum. 

"Newroz kötülüğe karşı direnişin adı"

“Newroz’un kötülüğe karşı, zulme, adaletsizliğe, yasaklara, sömürüye ve Türkiye’de yaşanan bütün kötülüğe karşı direnişin de adıdır. Çözümsüzlük siyasetine ve tecride karşı demokratik mücadele çözüm ve müzakere iradesinin en güçlü şekilde haykırıldığı ve ifade edildiği ama aynı zamanda bunların talep edildiği bir gündür Newroz.

"Newroz, umudun dirilişi ve cesaretle buluşmasıdır. Halklar dayanışmasında buluşmadır, ulusal birlik iradesinde bütünleşmedir mücadelede ortaklaşmadır.

“Depremin olduğu yaraları sarabilmemiz için toplumsal dayanışmanın en fazla yükseleceği ve bir arada olmamız gereken bir dönemi de yaşıyoruz. Çünkü çok fazla yıkım var. Bu dönem büyük bir acı yaşıyoruz.

"İktidara 'miadın doldu" diyeceğiz"

“Dayanışmanın, birliğin, beraberliğin bu dönem çok daha fazla ifade edilmesi ve bunun yaratılmasının koşullarının sağlanması için bir araya gelmemiz bir o kadar önemlidir. Böyle bir süreçten geçiyoruz.

"O yüzden Newroz alanlarında ayrıca haykıracağımız farklı şeyler var. Bu kötülük düzenine karşı yaşamı en fazla savunmamız ve yaşatan bir sistemi kurmak için daha fazla mücadele etmemiz gereken bir süreçte iktidara ‘Artık senin miadın doldu, Türkiye halkları değişim istiyor’ mesajını vermek istiyoruz Newroz alanlarında.

"Değişimin sinyalleri verilecek"

İktidar bu Newroz’a baktığında değişimin başladığını görecektir, Türkiye halklarının birliğini görecektir, Kürtlerin ittifakını görecektir. Newroz’un ruhu ve ortaya çıkaracağı büyük irade 14 Mayıs’ın büyük değişim ruhuna dönüşecek ve ülkeyi mutlaka ama mutlaka değiştirecektir.

"Bütün bunların sinyalleri Newroz’da verilecektir. Bir kez daha bütün halklarımızı Newroz alanlarında bir araya gelmeye birlikte ve beraber olmaya değişimin öncüsü olmaya davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.