Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı!

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı!

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası duyuruldu. 20 bin öğretmen ataması tercihlerinin 13 Ağustos tarihinde tamamlanmasıyla birlikte atama sonuçları günlerdir bekleniyordu.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları, 1-13 Ağustos tarihlerinde tamamlanan atama tercihleri sonrasında gündeme gelmişti. Binlerce öğretmen adayının beklediği öğretmen ataması tamamlandı ve sonuçlar açıklandı.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 2

 

20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanacak. İşte e-Devlet öğretmen ataması sorgulama ekranı.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 3ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan açıklamalar sonrasında 20 bin öğretmen ataması tamamlandı. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.

Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 5

İl millî eğitim müdürlükleri, illerine atanan öğretmenler için 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu, 3 Haziran 2022 tarihli ve 31855 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemini ivedilikle başlatacaktır.

MEB DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 6

Milli  Bakanlığı MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ayrıntılar geçtiğimiz haftalarda netleşmişti. Buna göre; 99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmen atanacak. Beden eğitimi alanı için ayrılan 319 kişilik kontenjanın 31'i için milli sporcular arasından atama yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 7

En fazla öğretmen ataması 7 bin 503 kişiyle okul öncesi alanında yapılacak. Bu branşı 2 bin 223 kişiyle sınıf öğretmenliği, 1250 kişiyle özel öğretim öğretmenliği, 1218 kişiyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 kişiyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip edecek.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 8Beştepe'deki öğretmen atama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! (e-Devlet öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı) - 9

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Öğretmen sayımızı toplamda yaklaşık 1 milyon 10 bine çıkarmış oluyoruz. 2002 yılında bu sayı 5360 bin civarındaydı. Görev yapan öğretmenlerimizin 750 bini bizim dönemimizde atanmıştır. Okullarımızdaki altyapı ve öğretmen eksikliğinden dolayı derslerin çoğu boş geçiyordu. Evlatlarımız kalabalık sınıflarda eğitim görüyordu.

Sınıfların 60-70-80 kişi olduğı dönemler oldu, böyle okuduk. Anadolu'da 100 kişiye kadar çıktı. Farklı sınıfların aynı derslikte olduğu bu tabloya biz son verdik. Türkiye olarak öğretmen sayısında OECD ortalamasını yakaladık.  bütçemizi 10,3 milyar liradan 304 milyar liraya çıkartarak derslik sayımızı da 613 bine yükselttik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.