15 ilde eğitime kar engeli

15 ilde eğitime kar engeli

Mart ayının ikinci kar dalgası nedeniyle 13 kentin tamamında, Kastamonu ve Ordu'da ise baz ilçelerde okullar tatil edildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışları nedeniyle İstanbul'un ardından 14 ilde eğitime ara verildi. 

Erzincan, Kastamonu, Bingöl, Sakarya, Düzce, Ordu, Nevşehir, Muş, Samsun, Rize, Giresun, Trabzon valilikleri da kent genelinde okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

Kastamonu'da Küre, Ordu'da ise Akkuş, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerindeki okulların tamamında, Kumru ve Perşembe ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların Bugün (18 Mart cuma) eğitime ara verildiği belirtildi. 

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre 15 şehirde resmi ve özel tüm okullarda, halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.