13 yıl önce iki kız kardeşe cinsel saldırı davasında karar: Sanığa 28 yıl 9 ay hapis cezası

13 yıl önce iki kız kardeşe cinsel saldırı davasında karar: Sanığa 28 yıl 9 ay hapis cezası

28 ve 16 yaşlarındaki iki kız kardeşe hem şiddet uygulayan hem de cinsel saldırıda bulunan sanık, 13 yıl sonra tutuklandı.

Ortaköy'de 13 yıl önce komşusu olan iki kız kardeşe cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık H.H. (73) hakkında, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından toplam 28 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, yurtdışı çıkış yasağıyla tutuksuz yargılanan sanığın, hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.

H.H., suç tarihi olan 2010 yılında yurt dışına çıkmış ve mahkeme kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı. Üç yıl önce yakalanan H.H., ifadesi alındıktan sonra yurt dışı yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ortaköy'de kendisi de iki çocuk sahibi olan H.H., eşi öldüğü için çocuklarıyla yalnız yaşayan S.P. ile komşuydu. İddiaya göre, H.H. ile S.P. arasında ilişki vardı. Olay tarihinde 28 yaşında olan B.E. ve 16 yaşındaki B.P. isimli kız kardeşler ifadelerinde, H.H.'ye baba şefkati hissettikleri, "amca" diye seslendiklerini anlattı.

H.H., büyük kız kardeş B.E'ye birden fazla ve bazen de döverek, 16 yaşındaki B.P'ye ise cinsel organını ve göğsünü lehim aletiyle dağlayıp cinsel saldırıda bulundu. Kızların psikolojisinin bozulması ve bu nedenle hastaneye gitmeleri nedeniyle durumu öğrenen annenin şikayeti üzerine, savcılık soruşturma başlattı. Savcılığın yakalama kararı çıkardığı H.H.'nin yurt dışında olduğu belirlendi. H.H. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından dava açıldı. Savcılıktan sonra mahkeme de 23 Şubat 2011 tarihinde yakalama kararı çıkardı. H.H. hakkında 15 Temmuz 2015 tarihinde kırmızı bülten kararı çıkartıldı.

Üç yıl önce yakalandı

Pandemi döneminde Artvin Hopa'da 21 Ekim 2020 tarihinde yakalanan H.H., iddiaları reddetti. Mahkeme, ifadesi alınan sanık hakkındaki yakalama kararını kaldırarak yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık H.H. katıldı. Şikayetçileri ise avukatları temsil etti. Anne ve iki kızı adına söz alan avukatları, davanın 10 seneyi aşkın süredir devam ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

İyi hal indirimi yapılmadı

Mahkeme heyeti, sanık H.H.'yı, mağdur olan S.P'ye karşı "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sürecinde uzunca bir süre yakalamayla aranmış ve dosya sürüncemede kalmış olması nedeniyle ve pişmanlığına ilişkin bir davranışının görülmemesi nedeniyle takdiri indirim uygulanmamasına karar verildi.

Sanık H.H., mağdure B.E'ye "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan ise 11 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanığın aldığı ceza miktarı, geçmişte uzun dönem yakalama emriyle aranmış olması, bu kapsamında ev hapsinin yeterli adli kontrol sağlamayacağına kanaat getirerek, tutuklanmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.