11 Filistinli öldürüldü

11 Filistinli öldürüldü

Filistinli yetkililer, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail Ordusu’nun düzenlediği baskın sonucu en az 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail birliklerinin Nablus’un eski kent kısmına girmesi sonucu başlayan çatışmalarda 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail Ordusu, birliklerinin “üç terör zanlısını” aradıkları sırada bir binanın etrafını sardıklarını belirtti.

Açıklamada askerlere ateş açılmasının ardından, bu kişilerin öldürüldükleri kaydedildi.

Şahin ayrıca “İşgal güçlerini gördükten sonra herkes akmaya gitti. Biz de gittik ve enkazın altından cesetler çıkarttık” diye de ekledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı 72 yaşındaki Adnan Saabe Baara’nın baskın sırasında öldürüldüğünü belirtti.

Bakanlığa göre 61 yaşındaki Abdül Hadi Ashgar ve 16 yaşındaki Mohammed Shaaban da ölenler arasında.

Ölenlerden altısının da Aslan Yuvası adlı örgütün üyeleri olduğu belirtildi. İslami Cihat da ölenler arasında yerel komutanlarından biri olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 80'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

İsrail Ordusu, baskının hedefi olan üç militanın İslami Cihat üyesi Muhammed Abdul Fattah ve Aslan Yuvası adlı örgütten Hussam Isleem olduğunu açıkladı.

Üst düzey Filistinli yetili Hüseyin el Sheikh, yaşananları kınadı ve “katliam” diye tanımladı. Filistin lideri Mahmud Abbas’ın bir sözcüsü de, yaşananlarda İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

Bu yıl şu ana dek baskınlarda aralarında siviller ve militanların da olduğu en az 50 Filistinli öldü, Filistinlilerin İsraillileri hedef alan saldırılarındaysa 11 kişi yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.