11 bin öğretmen 81 ilde tercih rehberliği yapacak

11 bin öğretmen 81 ilde tercih rehberliği yapacak

11 bin rehber öğretmen 81 ilde üniversite tercihi yapacak adaylara danışmanlık hizmeti verecek

Yaklaşık 11 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışman, 81 ilde ve ilçe merkezlerinde üniversite tercihi yapacak adaylara danışmanlık hizmeti verecek.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, yarın başlayıp 5 Ağustos'ta sona erecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci boyunca, 10 bin 674 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanla üniversite tercihi yapacak adaylara danışmanlık sağlayacak.

Tercih danışmanlığı birimleri, EBA Bilişim Ağı üzerinden eğitim kurumlarının yanı sıra rehberlik ve araştırma merkezlerinde de kuruldu.

Tercih birimlerince, öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişisel özelliklerine uygun mesleklere ilişkin bilgilerin yanı sıra geleceğin meslekleri, iş gücü piyasası, mezunların iş bulma süreleri, kamuda işe yerleşme oranları gibi veriye dayalı hizmet de sunulacak.

Article sh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.