10 ton kokain ele geçirildi

10 ton kokain ele geçirildi

Kolombiya'da 10 ton kokaine el kondu. Güvenlik güçleri, iki kokain laboratuvarının da bulunduğunu açıkladı.

Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da güvenlik güçleri 10 ton kokaine el koydu. Bunun, ülkede 2021 yılında şu ana dek ele geçirilen en yüksek miktardaki kokain olduğu açıklandı. Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano, aynı operasyonda kokain üretilen iki laboratuvar da bulduklarını açıkladı.

Uyuşturucu operasyonunun, ülkenin güneydoğusundaki Samaniego bölgesinin Ekvador sınırına yakın kırsal alanlarında yapıldığı belirtildi. Kokainin ve laboratuvarların gerilla örgütü Ulusal Kurtuluş Ordusu'na (ELN) ait olduğu aktarılırken, Savunma Bakanı Molano, basın açıklamasında "Kokain yakalama konusunda bu yılki en ağır darbeyi vurduk. ELN, 10 tonla 300 milyon dolardan fazla para kazanacaktı" dedi.

Dünyada en çok kokain üretilen ülkelerden biri olan ve koka üretimine son verilmesi için ABD'nin baskısı altında olan Kolombiya'da 2020 yılında polis ve ordu 505 ton kokain ele geçirmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.