10 kulübe puan silme cezası

10 kulübe puan silme cezası

TFF, lisans başvurularındaki eksikleri tamamlamayan 10 kulübe, 3 puan silme cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüp Lisans Kurulu'nun Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin başvurularının incelemesinin bittiğini duyurdu.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, verilen süre içinde tamamlayamayan; Spor Toto Süper Lig ekibi Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Denizlispor, Altay, Erzurumspor FK ve Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig'den Bayburt Özel İdare Spor, Baynet İnşaat Balıkesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor kulüplerine 3 puan silme cezası verdi.

Süper Lig'den Hatayspor, Giresunspor, Gaziantep Futbol Kulübü, Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Fatih Karagümrük, 1. Lig'den; Altınordu, Bandırmaspor, Boluspor, Gençlerbirliği, Pendikspor, Sakaryaspor ve Tuzlaspor, 2. Lig'den Adıyaman Futbol Kulübü, Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Van Spor FK, Bursaspor, Çorum FK, Diyarbekir Spor, Nazilli Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, GMG Kastamonuspor, Afyonspor, İnegölspor, Pazarspor, Tarsus İdman Yurdu, Karacabey Belediye Spor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerine ise Ulusal Lisans verilmesi kararlaştırıldı.

Son toplantıyla birlikte 2022-2023 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Süreci tamamladı ve en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 48'i Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar Süper Ligi'nde yer alan kulüplerden 6'sına UEFA Lisansı verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.