Zamlara karşı battaniye ve mumlu eylem

Zamlara karşı battaniye ve mumlu eylem

Kadıköy'de elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara karşı battaniyeli ve mumlu oturma eylemi düzenlendi.

Kadıköylüler 2022 yılının ilk gününden itibaren uygulanmaya başlanan zamlara karşı mum ve battaniyeleri ile Bahariye Caddesi'nde bir araya gelerek "Geçinemiyoruz" dediler.

Son zamlarla artık ısınmanın ve elektrik kullanmanın imkansız olduğuna dikkat çekilen eylemde zamlar, battaniye ve mum ışığı ile protesto edildi. Eylemi izleyenlere ve Bahariye Caddesi'nde geçenlere evlerinde kullanmak için askıda mum dağıtıldı.

4 kişilik bir ailenin asgari yaşam standartları için tüketeceği varsayılan 230 kwhlık elektrik faturasının yüzde 72 zamla 364 TL'ye yükseldiğini ifade eden yurttaşlar, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere temel ihtiyaçlara yapılan zamların geri çekilerek enerji ve doğalgaz şirketlerinin kamulaştırılmasını talep ettiler.

Kadıköylüler, büyümekte olan ekonomik krize karşı geçtiğimiz haftalarda "geçinemiyoruz" kampanyasını başlatmıştı. Geçen hafta hayat pahalılığına dikkat çekmek için maket yağ tenekesiyle eylem yaparak temel ihtiyaçlara yapılan zamlara karşı tepki göstermişlerdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.